Karkówka kebabowa z piekarnika

Karkówka kebabowa z piekarnika to według mnie najpyszniejszy obiad. Słodko kwaśna rozpływa się w ustach. Idealna na świąteczne dni czy imprezę Sylwestrową.

Karkówka kebabowa z piekarnika

Karkówka kebabowa z piekarnika

1 kg karkówki
1 przyprawa do kebaba
2 spore cebule
1 szklanka keczupu
1/2 szklanki majonezu
4 łyżki musztardy

Karkówkę kroję na plastry, myję, osuszam ręcznikiem papierowym, lekko rozbijam. Mięso posypuję obficie przyprawą do kebaba i zostawiam na kilka godzin w lodówce. Po tym czasie mieszam keczup z majonezem i musztradą. Połowę plastrów karkówki układam w naczyniu żaroodpornym, posypuję cebulą pokrojoną w piórka ( pół podanej porcji), całość smaruję połową uzyskanego sosu. Na to kłade pozostałe mięso, posypuję cebulą i wylewam resztę sosu. Piekę 1,5 godziny w 180 stopniach C pod przykryciem. Na 20 minut przed końcem zdejmuję przykrywkę aby mięso smacznie się zapiekło.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>