Surówka z kapusty pekińskiej

Pyszna i dietetyczna surówka z kapusty pekińskiej. Smakuje rewelacyjnie jak zestaw kupnych surówek na wagę,  a do tego jest bez chemii. Surówka jest doskonała na obiad oraz jako dodatek do kolacji.

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

  • Kapusta pekińska
  • 2 marchewki
  • pietruszka – mała garść posiekanej natki
  • sos: 3/4 szklanki jogurtu, 3 łyżki majonezu, sól, pieprz, 2 łyżki oliwy
  • Pyszna i prosta surówka do obiadu.

Kapustę myję, obrywam pierwsze liście, szatkuję drobno. Marchew obieram i tarkuję na grubych oczkach do warzyw. kapustę oraz marchewkę wrzucam do dużej miski, dodaję posiekaną natkę pietruszki. Sos: w kubku mieszam jogurt, majonez i olej, dodaję sól i pieprz. Można też dodać odrobinę chrzanu lub musztardy. Sos wylewam na kapustę pekińską tuż przed podaniem, mieszam.

One comment on “Surówka z kapusty pekińskiej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>