Makaron ze szpinakiem

Makaron ze szpinakiem

Makaron ze szpinakiem

szpinak mrożony opakowanie

śmietanka 30% 200 ml

2 ząbki czosnku

makaron rurki

pieprz, sól

ser żółty do posypania

Szpinak rozmrażamy i wrzucamy na patelnię, dodajemy drobniutko posiekany czosnek. Chwilkę dusimy po czym dodajemy śmietankę 30%. Przyprawiamy do smaku sola i pieprzem, dusimy do zredukowania sosu. Gdy będzie gęsty jest gotowy. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Mieszamy z sosem piankowym, podajemy posypany żółtym serem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>